İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Hasan Ali Yücel Ortaokulu

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladık. Bu güzel güne emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür eder;  100 yıl önceki aynı milli ruh ve coşkuyu nice yüzyıllara  taşımamız dileğiyle bayramınızı tebrik ederiz.

Ekm

Türk ve İslam Eserleri Müzesinde Cumhuriyetin 100.Yılında Eğitimden İzler  Sergisini 8/D sınıfı  öğrencileri sınıf/rehber öğretmenleri İlknur Yıldırım rehberliğinde gezdiler.

Mrt

"Role Model Students" isimli e- twinning projemiz * 7 farklı ülkeden 15 okulun katılım gösterdiği eTwinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz Aralık ayı itibariyle çalışmalarına başladı. Öncelikle kendilerini diğer okullardan proje ortağı arkadaşlarına avatarlarını konuşturarak tanıtıp, proje logosu çalışmalarını gerçekleştirdiler. Proje süresince ise çevresel sürdürülebilirlik, ekonomik sürdürülebilirlik ve sosyal sürdürülebilirlik konuları ele alınacak. İlk olarak çevresel sürdürülebilirlik konusunda etkinlikler gerçekleştiren öğrencilerimiz geri dönüşüm, tohum kutuları, atık meyvelerden tarifler konusunda neler yaptıklarını gösterdiler. Ayrıca, tüm okullar tarafından çevresel sürdürülebilirlik konusundaki kelimelerden oluşan çevrimiçi oyun hazırlandı ve bu kelimelerle ilgili Zoom üzerinden tüm proje ortakları ile yapılan toplantıda oynanılan oyun herkes için çok heyecan verici oldu.

Proje etkinliklerine katılım gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

İlimizde 39 ilçede oluşturulması planlanan "Sıfır Atık Kütüphanesi" İlçemizde Hasan Ali Yücel Ortaokulunda atık malzemeler değerlendirilerek, öğrenci ve öğretmenlerimizin katkılarıyla kuruldu.

Teşekkürler Türkçe Öğretmenlerimiz ve Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerimiz. Tebrikler Sevgili Öğrencilerimiz.**Siz başardınız.**

Ock

Ara

eTwinning Ulusal Kalite Etiketi alan ögrencilerimizin sertifikalarını verdik.

Proje süresince  yaptıkları çalısmalardan dolayı ögrencilerimizi ve İngilizce öğretmenimiz Ferhat YAĞMUR'u tebrik ediyoruz.

Ara

YÜzmede (100 metre Kelebek) İstanbul 1. si olan öğrencimiz Berra Nur OZCELIK'i tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Haz

Sene boyunca 6. Sınıf öğrencilerimizle beraber çalıştığımız  "Discuss This" (Bunu Tartış) isimli eTwinning projemizi yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize etmiş olduğu "eTwinning Projeleri" toplantısına katılım sağlayarak projemizi ilçemize tanıttık.

Projemizde tartıştığımız son konular ise "sanat&spor" ve "gelenekler" oldu.

"Sanat&Spor" konumuzda öğrencilerimizle beraber proje ortağımız Antalya'dan Döşemealtı TOKİ Ortaokulu öğrencileri ile yaptığımız  "gizemli zoom toplantımız" (mystery zoom meeting) heyecanlı ve ilgi çekiciydi. Öğrencilerimiz karşılıklı sorarak hem ortak okulumuzun şehrini hem de o şehirde sanat ve spor alanında yetişmiş ünlü isimleri bulmaya çalıştı.

"Gelenekler" konumuzda ise öğrencilerimiz her konuda olduğu gibi öncelikle araştırmalarını yaparak bize ait olan geleneklerimizle ve özel günlerimizle ilgili "flipgrid" aracı ile kısa videolar hazırladılar. Ayrıca, bu konularla ilgili yine tüm ortaklarımızla beraber e-kitaplar da oluşturulmuştur.

Her okuldaki proje koordinatörü öğretmenler arasında yapılan webinar dışında "eTwinning Günü" ile ilgili de webinar yapılarak öğrencilerimizin görüşleri alınmış ve web 2.0 araçları ile eğlenceli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

Projemizde son olarak ortak bir şiir yazma, chatroom aktivitesi ve final ürünümüz olan bir "board game" (masa oyunu) hazırlanmıştır.

Proje süresince etkin katılım gösteren öğrencilerimiz proje sertifikalarını da almışlardır. Kendilerini tebrik ediyoruz.