İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Hasan Ali Yücel Ortaokulu

Tarihçemiz

Hasan Ali Yücel İlköğretim okulu 1964 yılının Eylül ayının 3.haftasında ilkokul olarak öğretime başlamıştır. Okula bu ismin verilmesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ile Bakanlık Makamının onayı ile olmuştur.

Hasan Ali Yücel 1897 Yılında İstanbul´da doğmuş, 1939-1946 yıllarında görev yapmış eski Milli Eğitim Bakanlarımızdandır. Hasan Ali Yücel siyaset adamı olması dışında iyi bir eğitimci, yazar ve şairdir. Okul 1964 yılının 3. haftasında açılmasına rağmen eğitim-öğretime Ekim ayının ilk haftasında başlamıştır.

Okulumuz 1 Müdür 8 Öğretmen ve 8 sınıfla eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun ilk kadrosunda: Fahrettin ÖZDİLEK, Hanife GÜNPAK, Makbule İLKAY, Naciye ÜSTÜNDAĞ, Ulviye ÖKTEM, Muazzez ÇAVUŞOĞLU, Semiha TULPOR, Temindar DEMİR, Nizamettin KENDİGELEN, Nazire UZUN ve Cahide KARAGÖZ yer almışlardır.

Okulumuzun üst katındaki sınıfların boş olması sebebiyle bir süre konservatuar ve Levent Ortaokulu müşterek ders yapmışlardır.

Okulumuz 1994-1995 Eğitim öğretim yılında ilköğretime dönüşmüş ve 8 yıllık ilköğretim okulu olarak eğitim-öğretim hizmetine devam etmiştir.

Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması neticesinde okulumuz 2012 yılı itibari ile 5-6-7 ve 8. sınıflara hizmet veren Ortaokula dönüşmüştür.

Yayın: 10.10.2017 - Güncelleme: 06.01.2020 11:21 - Görüntülenme: 3820